به گزارش خبرگزاری مهر، در بستر روند تحولات سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی جدیدی که در عصر قاجاریه در ساختار سنتی جامعه ایران به وجود آمد، شکل گیری و پیدایش روشنفکران جدید از مهم ترین رویدادها در تاریخ، فرهنگ و جامعه ایران است.
شناخت و نقد و بررسی افکار و نقش روشنفکران ایران در عصر مشروطیت از آن رو دارای اهمیت زیادی است که ماهیت و مبانی واکنش و مواضع مهم ترین نمایندگان تعقل جدید سیاسی، اجتماعی و فرهنگی جامعه ایران در عهد قاجاریه و مشروطه را در برابر سنت و تجدد، حکومت و جامعه و حقوق شهروندی منعکس می کند.
آجدانی در این کتاب کوشیده است با تکیه بر بررسی انتقادی اسناد، مدارک، منابع و متون اصلی تاریخی و دیدگاه های مختلف و متفاوت مورخان و پژوهشگران تاریخ مشروطه با پاسخ به برخی پرسش ها و نیز طرح پاره ای پرسش ها و پاسخ های اساسی، دریچه ای بر شناخت ماهیت و مبانی فکری و نقش سیاسی روشنفکران ایران در آن دوره بگشاید.
نویسنده در ابتدای کتاب آورده است: " این کتاب یک بیانیه سیاسی یا ایدئولوژیک معطوف به جهت گیری ها و جانبداری های جزم اندیشانه و مطلق انگارانه مذهبی یا ضدمذهبی و روشنفکری یا ضدروشنفکری نیست... اثر حاضر با تکیه و تاکید بر ضرورت نگاه به کلیت جریان روشنفکری ایران در عصر قاجاریه و مشروطیت به عنوان یک کلیت متشکل از روشنفکران دارای افکار و نقش های متفاوت و متضاد ، رویکردی است علمی و پژوهشی در چارچوب اسناد، مدارک و تعقل تاریخی... "
" روشنفکران ایران در عصر مشروطیت " تالیف لطف الله آجدانی در هفت فصل، 200 صفحه، شمارگان 1500 نسخه و بهای 2400 تومان به پیشخوان آمده است.
نظر شما